Bodybuilding

Ben je al bekend met fitness en wil je een stapje verder, dan kun je overwegen met bodybuilding te beginnen. Voor bodybuilding is het van belang dat je goed gemotiveerd bent en 4 keer per week hard en intensief traint. Het is zeer belangrijk om een goed en persoonlijk voedingsschema samen te stellen en je daar strikt aan te houden. Wij kunnen u op weg helpen met de training en een dieet.

Bodybuilding - Bodybuilding center AdonisOnze Panatta apparatuur is uitermate geschikt om de bodybuilding sport uit te oefenen. Wij beschikken over een groot aantal machines met steekgewichten die makkelijk in te stellen zijn. Er zijn ook een aantal freeweight machines die links en rechts onafhankelijk van elkaar bewegen, hierbij worden halterschijven gebruikt voor de weerstand. Ook beschikken wij over bankdrukbanken, verstelbare banken, een squatrek en een dumbellrek met dumbells van 1 tot en met 60 kg.

Wedstrijdbodybuilding

Wedstrijdbodybuilding is een klasse apart. Topsport van de bovenste plank. Eerst een paar jaar trainen om zoveel mogelijk spiermassa op te bouwen. 10 tot 12 weken voor de wedstrijd zwaar op dieet en 5 dagen per week hard en intensief trainen en ook nog elke dag 1 uur cardio. Hierbij is een goede begeleiding zeer belangrijk, zowel voor het dieet als voor de training. Alles moet perfect op elkaar zijn afgestemd. Het lichaamsvochtgehalte en het lichaamsvetgehalte moeten zo laag mogelijk uitvallen. Als je 1 keer smokkelt met je dieet kan het zo een paar plaatsen kosten in het klassement.

Powerlifting

Powerlifting is een krachtsport die bestaat uit drie disciplines: kniebuigen, bankdrukken en de deadlift. Bij elke discipline krijgt de atleet drie pogingen, de beste pogingen per discipline worden bij elkaar opgeteld en de som van deze uitkomsten geeft het eindtotaal.